Nieuws

Voorlopig eerste plaats voor 470-dames De Koning en Berkhout

De tweede dag van Europees Kampioenschap 470 in Polen is erg goed verlopen voor Nederland. Met windkracht 2 à 3 en een zonnetje was het gisteren uitstekend zeilweer.

15:29

De tweede dag van Europees Kampioenschap 470 in Polen is erg goed verlopen voor Nederland. Met windkracht 2 à 3 en een zonnetje was het gisteren uitstekend zeilweer.

NED11 van team De Koning/Berkhout zeilt als eerste over de streep. (Foto: Maciej Kolosinski / www.euro470.pl)
De dames Marcelien de Koning en Lobke Berkhout staan na vijf gevaren races op een eerste plaats in het tussenklassement. Zij wonnen gisteren allebei de wedstrijden en zetten daarmee hun lijn van eergisteren door. Toen wonnen de meiden namelijk twee van de drie races.
Op de tweede plaats in het tussenklassement staan de Françaises Ingrid Petitjean en Nadege Douroux. Dit team behaalde twee weken geleden nog de gouden medaille tijdens de Holland Regatta.

Ook de gebroeders Coster hadden een goede dag. De eerste wedstrijd finishten zij als eerste en de tweede wedstrijd kwamen zij als vierde over de finishlijn. Sven en Kalle staan nu op een zesde plaats in het tussenklassement. Het puntenverschil tussen de nummers een tot en met zes is minimaal en er kan dus nog van alles gebeuren.

Voor vandaag staat er nog 1 wedstrijd op het programma. Na afloop zullen de indelingen voor de finalewedstrijden bekend worden gemaakt.

(Bron: Watersportverbond)

Last modified: 4 september 2007