Nieuws

Volvo Ocean Race in aantocht

De verschillende teams die meezeilen in de Volvo Ocean Race, zijn druk bezig de puntjes op de i te zetten. Ericsson presenteerde boot nummer 4, de tweede die in de aankomende VOR meezeilt; het Green Team heeft zijn naam veranderd en is druk op zoek naar bemanning; en Team Russia zeilt testtochten met hun kersverse VO70.

10:12

Ericsson 4

In Kista, Zweden, is de tweede VO70 van Ericsson Racing Team onthuld. De boot is getekend door de Argentijn Juan Kouyoumdjian en gebouwd onder toeziend oog van de Ier Killian Bushe. Opmerkelijk is dat de boot is gebouwd in een speciaal voor deze gelegenheid neergezette werf, vlak naast het Zweedse hoofdkwartier van Ericsson.

Ericsson zeilt met twee boten in de VOR 2008-09 race. Eén daarvan zeilt met een internationale bemanning, terwijl het zusterschip met een volledig scandinavische crew het ruime sop kiest. De eerste boot van het duo Kouyoumdjian-Bushe is de Ericsson 3, die van stapel liep in februari. Met deze boot wordt in het zomerkamp van Ericsson Racing Team druk getraind.

Volgens bouwer Bushe zijn in de afgelopen vijftien maanden 80.000 manuren gestoken in de bouw van de twee boten. Meer dan 17.000 mensen, waaronder veel werknemers en klanten van Ericsson, bezochten de ‘werf’ in die periode.


Team Russia aan het testzeilen. Kalme zee, kiel naar loef, zestig graden helling? Foto Matthias Witzany and FSE Robline

Green Dragon Team
The Green Team heeft officieel zijn naam veranderd. De sponsoring door een syndicaat van Chinese bedrijven maakt dat het team de race zeilt als het Green Dragon Team. Het nieuwe tenue en kleuren worden de komende weken bekend gemaakt.

Het Green Dragon Team had al een sterke band met China, doordat de boot op de werf van McConaghy Boats in Zhuhai wordt gebouwd. Het is de eerste VO70 die van een Chinese werf komt.

"We zijn verheugd dat we eindelijk onze titelsponsor kunnen presenteren", zegt Jamie Boag, CEO van het Green Dragon Team. "Door de boot in China te laten bouwen, hebben we een goede relatie met een aantal bedrijven opgebouwd. De aandacht die de VOR in Azië krijgt, maakt het een mooie combinatie."

De Brit Ian Walker schippert de boot van het team. Hij is op zoek naar Chinese bemanning. De zoektocht gaat volgens Walker in de richting van "Chinese zeilers die meedoen aan de Olympische Spelen en leden van het Team China America’s Cup syndicaat".

Openingsfoto: Ericsson 3, Oskar Kihlborg / Ericsson Racing Team

Last modified: 27 juni 2008
Sluiten