Nieuws

Volvo Ocean Race bereikt Canaren

De Ocean Race is een aantal dagen onderweg. Wie ligt er vooraan, wie achteraan en hoe gaat het met de Nederlanders?

09:38

De race startte zaterdag en met nog 5532 mijl te gaan, leidde Ericsson 4 vanochtend de dans. Het team van schipper Torben Grael doet het uitstekend in een vloot die nog dicht op elkaar zit. Ericsson 4 heeft op het moment van schrijven een kleine voorsprong  op de Puma van Ken Read. De boten zijn in de buurt van de Canarische Eilanden en niet iedereen kiest dezelfde route.

 

Enkele van de boten, waaronder bijvoorbeeld Puma, kiezen duidelijk voor een koers tussen de eilanden en het Afrikaanse vasteland., de kortste route. De Telefonica Black hoopt op meer wind  aan de oceaankant van de eilanden en kiest ervoor langs die kant te gaan. Het is dus mogelijk dat de posities na dit gedeelte van het traject duidelijker afgetekend zijn. Wie maakt de juiste keuze?

 

De Delta Lloyd doet het goed en ligt op een vierde plaats, de Telefonica Blue van Bouwe Bekking is laatste. Die passeerde eerder op de dag Team Russia, na vroeg in het begin van de race in de problemen te zijn gekomen. De voorsprong werd echter weer verloren door de tactische keuze voor een route rond de eilanden. Maar de reparaties aan de boot lijken succesvol te zijn geweest en de inhaalrace is begonnen. Delta Llod voer vanochtend ongeveer 44 mijl achter de leider en Telefonica Blue zo’n 90 mijl.

 

Beide boten lijken ook te kiezen voor de landkant van in ieder geval de bovenste eilanden van de Canaren, Lanzarote en Fuerteventura. Met nog ruim 5500 mijl te gaan is er nog niets duidelijk over de werkelijke krachtsverhoudingen.

 

De stand vanochtend:

 

Ericsson 3 – 5532 mijl te varen

Puma – 5532 mijl

Ericsson 3 – 5561 mijl

Delta Lloyd – 5576 mijl

Telefonica Black – 5584 mijl

Team Russia – 5609 mijl

Green Drageon – 5613 mijl

Telefonica Blue – 5622 mijl

 

 

Foto: Volvo Ocean Race

Last modified: 15 oktober 2008
Sluiten