Nieuws

Virbac kapseist in The Transat

www.jpdick.com De meeste deelnemers in The Transat kampen met de invloed van een zware Atlantische depressie. De transatlantische race wordt al sinds de start gekenmerkt door zware weersomstandigheden maar slachtoffers bleven tot nu uit. De twijfelachtige eer voor de eerst uitgevallen kanshebber gaat naar Jean Pierre Dick. Zijn boot, de Open 60 Virbac is gekapseisd en volledig doorgerold. Daarbij is de mast verloren gegaan. Dick bleef ongedeerd en bezint zich op een noodplan...

20:39

Atlantische depressie. De transatlantische race wordt al sinds de start gekenmerkt door zware weersomstandigheden maar slachtoffers bleven tot nu uit. De twijfelachtige eer voor de eerst uitgevallen kanshebber gaat naar Jean Pierre Dick.
Zijn boot, de Open 60 Virbac is gekapseisd en volledig doorgerold. Daarbij is de mast verloren gegaan. Dick bleef ongedeerd en bezint zich op een noodplan. Eerder dit jaar verloor Virbac ook al een mast op de terugweg van de Transat Jacques Vabre. Sodebo de enorme trimaran van Thomas Coville is waarschijnlijk in aanvaring met een walvis gekomen. De precieze toedracht van het voorval is niet bekend, wel dat Coville bij de plotseling stop werd gelanceerd en geruime tijd bewusteloos moet zijn geweest. Sodebo lijkt weinig schade te hebben opgelopen en met een stevige hoofdpijn is Coville weer onderweg. Bij de 60-voet multihulls leidt Michel desjoyeaux´s Geant gevolgd door Coville met Sodebo en Groupama van Frack Camas. Bij de Open 60´s wordt een nek aan nek race gestreden Pandar Alphagraphics met de verrassende Nieuw Zeelander Mike Sanderson gaat aan de leiding maar weet Ecover van Mike Golding en PRB van Vicent Riou op slechts 9 mijl afstand.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten