Nieuws

Video: 1100 mijl in een Laser 2

Zeilen van Slovenië naar Albanië en terug. Sloveen Igor Stropnik zeilde in 36 dagen meer dan 1100 mijl in zijn slechts 4,30 meter lange Laser 2.

11:28

Om voldoende water en voedsel mee te kunnen nemen, maakte hij twee luiken in de romp van zijn boot. In de holle romp nam hij zo 25 liter water mee en voedsel voor twee weken. Aan het begin van de zomer vertrok de avonturier voor zijn reis richting Albanië. ’s Nachts lag hij voor anker in kleine baaien of overnachtte hij aan de wal. Als bescherming tegen de regen sloeg hij het grootzeil over zijn giek.

Solo
Op zijn weblog schrijft hij over de motivatie voor zijn tocht. ‘Hoge zeeën en veel wind brengen romantiek in zeilen en op het water. Maar wat is de echte ervaring van zee? Ik heb solozeilers altijd bewonderd, vooral degenen die zonder motor zeilden, in het bijzonder Joshua Slocum. Ik wilde dat gevoel meemaken, ervaren, dus kocht ik een Laser en maakte ik lange tochten. Ik wist niet hoe de wind waaide, waar ik zou slapen, hoe ik aan drinkwater en voedsel zou komen. Ik wist niet wat er de volgende dag zou gebeuren. Dat is avontuur.’


(MvS)

Last modified: 5 oktober 2011
Sluiten