Nieuws

Veteraan Winsome wint in Cowes Week

De Nederlandse Winsome van schipper/eigenaar Harry Heijst won in zijn klasse de afgelopen Cowes Week.

10:33

Onder ideale omstandigheden werd dit jaar de 180ste Skandia Cowes Week verzeild. Ruim 1000 schepen, variërend van Draken tot big boats als ABN Amro One voeren hun wedstrijden op de Solent. De Nederlandse Winsome van schipper/eigenaar Harry Heijst won in zijn klasse.


foto otto heijst
De Winsome vaart onder het IRC rating systeem en is als oud-Admiral’s Cupper thuis op de Solent. Het S&S ontwerp uit 1972 kan nog steeds imponeren, vooral door hard en hoog aan de wind te varen. Het 11 ton zware schip verkeert in topconditie en is de afgelopen jaren voortdurend verbeterd; nieuwe navigatieapparatuur, nieuwe zeilen, inclusief een 153% genua. Aan de Cowes Week ging een uitgebreide voorbereiding vooraf, met aandacht voor elk detail. Deze werkwijze, gecombineerd met een hechte en ervaren bemanning, bleek dit jaar de sleutel tot succes. De Winsome won overtuigend de  IRC 5-klasse met een serie van 1-1-2-1-1-1-2.  Op vrijdag kwam de Nederlandse boot slechts 17 seconden te kort om ook overall winnaar te worden.
Tijd om te rusten en te vieren was er nauwelijks, want op vandaag start de Winsome alweer voor de Sevenstar Round Britain and Ireland Race.


Met dank aan Otto Heijst, Pieter Köhne en Hendrik Blenken Blijdenstein


 

Last modified: 4 september 2007
Sluiten