Nieuws

Van Den Heede nog een keer

Na 10 maanden klussen aan zijn Adrien, gaat Jean Luc Van Den Heede het weer proberen. Solo rond de wereld van oost naar west, zonder tussenpozen. 'Het besluit is genomen!' zo opent het persbericht.

16:44

Na 10 maanden klussen aan zijn Adrien, gaat Jean Luc Van Den Heede het weer proberen. Solo rond de wereld van oost naar west, zonder tussenpozen. ‘Het besluit is genomen!’ zo opent het persbericht.


(Foto: vdh.fr)
Drie keer eerder al probeerde hij het, maar materiaalpech weerhield hem van een wereldomzeiling van oost naar west zonder tussenstops. De laatste keer stokte zijn recordpoging toen hij honderden mijlen ten zuiden van Tasmanië zijn mast brak, in januari van dit jaar. Hij zeilde onder noodtuig naar Hobart, alwaar hij een noodmast construeerde. Daarna zeilde hij met zijn maat Jean Marie met de zwaar ondertuigde Adrien, via Kaap Hoorn, terug naar Frankrijk.


De 25 meter lange aluminium Adrien is speciaal ontworpen voor deze recordpoging rond de wereld tegen de heersende winden en zeestromingen in. Het record dat op naam staat van Philippe Monnet, moet met dit ontwerp te verbreken zijn. Als de Fransman de boel heel houdt tenminste. 151 dagen, 19 uur en 54 minuten is de ‘time to beat’.


Van Den Heede wacht op een goed gevormd Azoren hoog, om hem met de wind in de rug naar de evenaar te stuwen.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten