Nieuws

Vaartocht Serious Rescue

Burgemeester Annemarie Jorritsma zal zondagmorgen 18 december in de haven van Almere het startschot geven voor een vaartocht voor Serious Request naar Leiden.

07:49

Donderdag 15 december 2011.

Aan watersporters is gevraagd deze tocht met hun boot te escorteren.

De watersportvereniging Almere Haven heeft een goede relatie met de Almeerse Reddingsbrigade. Deze reddingsbrigade is al jarenlang vaste gast in de haven van de watersportvereniging en maakt daar graag gebruik van de botenhelling om de boten voor reddingstaken te water te laten.

In de avond- en nacht van 17 op 18 december worden 30 reddingsboten uit het hele land per trailer worden aangevoerd. Op 18 december vroeg in de ochtend worden de boten te water gelaten en zullen zich verzamelen in de havenkom voor het startschot.

Serious Rescue is een inzamelingsactie van de Nederlandse Reddingsbrigades ten behoeve van de actie Serious Request van Radiozender 3FM in samenwerking met het Rode Kruis.

De deelnemende Reddingsbrigades halen in hun eigen verzorgingsgebied geld op. Dit doen zij door het organiseren van diverse (sponsor)activiteiten. Het opgehaalde bedrag zal door de deelnemende reddingsbrigades in Leiden worden overgedragen aan Serious Request. Vorig jaar hebben de reddingsbrigades een bedrag van 17.500 euro bij elkaar gebracht.

(EvS)

Last modified: 16 december 2011
Sluiten