Nieuws

Tweemaal Nederlands goud op Delta Lloyd IFDS WK

Thierry Schmitter heeft opnieuw het wereldkampioenschap in de 2.4mR-klasse op zijn naam weten te schrijven. Het Sonar-team van stuurman Udo Hessels deed hetzelfde op het eerste WK na hun comeback.

11:36

Afgelopen woensdag, op de slotdag van het Delta Lloyd IFDS 2010 in Medemblik zeilde Schmitter twee eerste plaatsen en wist daarmee de Duitser Heiko Kröger van de eerste plaats te stoten. Schmitter maakte al veel van zijn achterstand goed door in de eerste race van de dag Kröger ver achter zich te laten. Ook Andre Rademaker (NED11) wist Kröger voor te blijven, met een nog grotere voorsprong voor Schmitter tot gevolg.

Schmitter, die direct na aankomst in de haven werd besproeid met champagne, was tevreden: “Met deze harde wind kon ik goed uit de voeten. De actie van Andre kwam me goed uit, maar was niet afgesproken. Maar ja, welke Nederlander wil nu niet voor een Duitser eindigen?” Rademaker eindigde in het overall klassement op de achtste plaats. Teamgenoot Barend Kol werd negende.

Sonar
In de Sonar-klasse stond het team van Udo Hessels, Mischa Rossen en Marcel van de Veen op de voorlaatste dag van het evenement op een tweede plek. In de eerste instantie zou het team met een achtste en derde plaats in de laatste twee races het brons binnenslepen. Een protest uit de eerste race leverde Hessels, Rossen en Van de Veen toch nog een essentieel punt op om het goud veilig stellen. Achter hen eindigden de Britten (GBR748) als tweede en de Duitsers (GER11) als derde met allebei 31 punten.

Hessels, Rossen en Van de Veen wisten eerder dit jaar al hun NOC*NSF A-status te behalen met hun tweede plek op de Semaine Olympique Francaise de Voile in Hyeres.

Technisch directeur van de kernploeg Hans Bouscholte: “Heel erg knap dat deze mannen in zo’n korte tijd weer op het hoogste niveau meedraaien. Dit zegt ook wat over de coaching van Klaartje Zuiderbaan. Wij gaan nu eerst overleggen wat zij willen. Mochten zij verder willen dan is opname in de Delta Lloyd Kernploeg een mogelijkheid, maar daarvoor moet wel eerst financiering en mankracht worden gevonden. Dat is een absolute voorwaarde vanuit het Watersportverbond.”

SKUD18
Het Nederlandse SKUD18-team van Vera Voorbach en Arend Pet debuteerde dit WK. Zij wisten als tiende te eindigen. De dames Alxandra Rickham en Niki Birrell uit Groot-Brittannië legden beslagen op de gouden plak.

Kijk voor meer informatie en uitslagen op www.ifdsworlds2010.com

Beeld: Sander van der Borch
Bron: watersportverbond.nl

Last modified: 16 juli 2010
Sluiten