Nieuws

Trotse winnaars na finaleraces ABN AMRO North Sea Regatta 2008

Op Pinkstermaandag 12 mei kende de ABN AMRO North Sea Regatta 2008 een mooie ontknoping. De noordoostenwind trok nog wat aan tot kracht 4 en de zon bleef uitbundig schijnen.

06:50

Op alle vijf de wedstrijdbanen werd gretig gestreden voor de laatste punten. De grote boten voeren een semi langeafstandsrace, die voor het totaalklassement telde. De overige klassen voeren rond de boeien. Ook de windsurfers hadden eindelijk genoeg druk in de zeilen om te racen. De prijzen zijn inmiddels uitgereikt door de Scheveningse wethouder Henk Kol. Daarmee kwam er een einde aan het geslaagde en zonovergoten zeilevenement langs de kust.

Winnaars
In de ORC en IRC klasse ging Koen Lockefeer met zijn Eclectic met de hoofdprijs naar huis. Dankzij het gebruik van Sea Track had de bemanning drie keer zoveel informatie als vroeger, aldus Lockefeer. Na wat aanpassingen aan de mast en een nieuwe kiel was de overwinning in zicht. Lockefeer: “ Het niveau is hier zo hoog dat je niet zomaar kunt komen en winnen. Je moet alles tunen.”

In de IRC 2 eindigde de Rosetta from the Rocks van Radboud Crul op de eerste plaats. De ORC 2 overwinning was voor het lokale team Moshulu van Hans-Albert de Graaf. Geintje van Frits van Dijk ging in de ORC 3 met de eerste prijs aan de haal en de ORC 4/5 overwinning was voor de Celestine van Van der Hout.

Foto: www.nsr.nl

Last modified: 13 mei 2008
Sluiten