Nieuws

Treurige vermissingen

Hoe mooi de watersportwereld ook is, het brengt helaas ook vaak risico’s met zich mee. In de nacht van woensdag op donderdag sloeg een 50-jarige man overboord door een klap van zijn giek. En ook zaterdag is er door een aanvaring tussen een polyester bootje en een zeiljacht een man overboord gevallen. Beide mannen worden nog vermist.

10:14

In de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 11 uur, werd er een grootscheepse zoektocht opgezet door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de reddingsbrigade. Zij kregen de melding dat een man ter hoogte van Breezanddijk overboord was geslagen door een klap van zijn giek.

Grote zoekacties
Het kustwachtcentrum sloeg groot alarm en schakelde het KNRM Hindeloopen en Den Oever in. Ook een marinehelikopter werd ingeschakeld. Later voegden ook KNRM Enkhuizen en de Reddingsbrigadestations Andijk en Medemblik zich bij de zoektocht. Een commercieel bergingsbedrijf heeft met zijn twee boten ook hulp geboden. Ondanks deze volledige inzet werd de zoekactie na vijf uur intensief zoeken gestaakt. Mede door het tijdstip van het voorval en dat de drenkeling geen reddingsvest droeg werd hij niet meer gevonden.

Aanvaring
Zaterdag raakte een polyesterbootje met een man en drie kinderen aan boord in gevaar door een aanvaring met een zeiljacht. Het incident vond plaats op de Rijn bij Arnhem. De man sloeg vrijwel direct overboord samen met twee kinderen. Een ander kind bleef achter in de boot, maar raakte wel gewond. De kinderen te water konden worden opgepikt door de bemanning van het zeiljacht. De man kon niet meer worden gered.

Een grootscheepse zoekactie door KNRM, brandweer en politie aan beide kanten van de rivier met behulp van een helikopter en duikers heeft tot op heden niets opgeleverd.

De kinderen werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en maken het inmiddels weer redelijk goed.

Foto: ANP

Last modified: 14 juli 2008
Sluiten