Nieuws

Tips en trucs van Tanguy

De Franse trainer Tanguy Leglatin zal met Lucas Schröder op zaterdag 13 december in Lelystad een workshop geven voor zeilers in de Mini Transat klasse. Tanguy heeft oa Koen van Esch en Lucas Schröder getraind in hun voorbereiding op de Transat 650; de zwaarste race voor de kleinste bootjes.

11:26

De workshop bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Tanguy zal uitleggen hoe de mini-scene er in Frankrijk uit ziet en waar je rekening mee moet houden als je in het circuit mee wilt draaien. Bij aanwezigheid van voldoende mini’s volgt er ook een praktisch gedeelte. Daarin wordt  uitgelegd hoe je met een aangepaste deck-lay-out en boathandling  sneller kan varen met je Mini.

Er zijn nu zo’n 8 aanmeldingen (vijf Nederlandse, twee Duitse en een Belgische) en 3 Mini’s  (Pogo 1, Zero en 2WIN650). Als classic is er een model van de Mini die de eerste (1977) Transat 650 gevaren (en gewonnen) heeft: de Super Serpentaire.

De Workshop wordt gehouden in de Houtribhaven te Lelystad en is nadrukkelijk alleen bedoeld voor Mini-zeilers. Voertaal tijdens de dag is Engels. Kosten voor deelnemers zonder Mini bedragen 50 euro. Met Mini is de deelname voor de schipper zonder kosten. Aanmelden kan via info@shorthanded.nl

Last modified: 29 september 2008
Sluiten