Nieuws

Thierry Schmitter op 3de plaats

Paralympisch zeiler Thierry Schmitter bezet na zes races de 3de plaats in het 2.4 Meter-klassement. Hij voegde gisteren een 5 en 6 toe aan zijn reeks.

08:24

De zeilers in de 2.4 Meter konden gisteren twee wedstrijden zeilen, met een wind van pakweg 10 knoop uit zuidelijke richting. Schmitter kwam in Race 5 als negende rond de eerste bovenboei en wist zich op te werken naar de derde positie. De Fransman Damien Seguin deed goede zaken; hij lag op kop bij de eerste bovenboei en stond die positie niet meer af. Het was zijn derde overwinning.
In Race 6 zeilde hij zijn aftrek: een zevende plaats. Seguin leidt het klassement met 12 punten (na aftrek). De Amerikaan Thomas Brown staat 2de overall met 13 punten.
Schmitter, die in Race 6 als 5de finishte, staat op plaats 3 met 16 punten. Zijn serie is nu 3-3-2-6-3-5. De Duitser Heiko Kroeger staat met een gelijk aantal punten op de 4de plaats. De komende drie wedstrijden worden dus zeer spannend.