Nieuws

Texel Dutch Open afgelast

Vandaag, 20 juni, zijn de wedstrijden om de Texel Dutch Open afgelast. Vanwege de harde wind, het s…

15:29

Morgen, zaterdag tussen 11.30 en 12.30 uur klinkt het startschot voor de 26e Ronde om Texel, voor het eerst onder de vlag van sponsor Zwitserleven. Ongeveer 600 catamarans doen mee. Opmerkelijk is dat een aantal zeilers met Olympische aspiraties een uitstapje maakt naar de catamaran. Zo doen de 470-zeilsters en Spa Regatta winnaars Marcelien de Koning en Lobke Berkhout een gooi naar de damestitel in een Formule 18. Hun concurrenten in de 470, Lisa Westerhof en Margriet Matthijse, wonnen deze vorig jaar. Daarnaast doet een deel van het Ynling-team Hin, stuurvrouwe Janneke Hin en bemanningslid Margriet Samama, mee. Ook de 470-mannen Sven en Kalle Coster onderbreken hun training voor Athene 2004 voor dit catamaranspektakel, eigenlijk tegen de wil van hun vader en coach Dick Coster. Kalle Coster is gisteren tijdens de training geblesseerd geraakt en in het ziekenhuis beland, maar dit belemmert de Costers niet om een gooi naar de titel te doen.


Het Olympische Tornado team Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk zal morgen zijn titel verdedigen. Vorig jaar wonnen de mannen op een overtuigende wijze. Hun collega Tornado zeilers Mitch Booth en Herbert Dercksen sloegen toen over de kop, waarbij stuurman Booth zich dusdanig blesseerde dat de race voor beiden over was.
Gunnar Larsen, overall winnaar in 1999, vaart dit jaar met Xander Pols die vorig jaar als tweede finishte. Het duo zal Texel ronden op een nieuwe M20. Ook Wereldkampioen Tornado, Darren Bundock uit Australië, zal zich in de Ronde om Texel-strijd mengen.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten