Nieuws

Telefonica in vorm

Morgen start de Volvo Ocean Race met een in-port race en Telefonica Black is de voorbereiding daarop goed geeindigd. Vandaag wonnen zij de laatste oefenpartij.

14:33

Het team van Echavarri leidde vanaf het begin en had aan de finish bijna een minuut over op Puma. De Ericsson van Torben Grael werd derde, 61 seconden na Puma. De enige boot die vandaag niet aan de start verscheen was Delta Lloyd, die de voorkeur gaf aan doorgaan met de eigen voorbereidingen.

 

Hoewel de oefenmatch een leuk inkijkje gaf in wat we zaterdag kunnen verwachten tijdens de in-port race, stond er niet meer dan de nodige trots op het spel. "We raceten niet om punten, maar niemand houdt van verliezen", zei Puma-schipper Ken Read. "Volgens mij gaf iedereen vandaag honderd procent."

Fernando Echavarri reageerde ingetogen op de overwinning: "We hebben gewonnen en dat is erg goed omdat ik denk dat alle teams vandaag hard hun best hebben gedaan. Het is natuurlijk goed om te zien dat alle boten vrijwel dezelfde snelheid hebben, maar we hebben geen punten dus veel kan het niet betekenen. Het belangrijkste is dat we geoefend hebben, want we maken nog veel fouten."

Last modified: 3 oktober 2008
Sluiten