Nieuws

Team Hessels voorlopig 3de

Een bekend tafereel op de olympische wedstrijdbaan op de rede van Athene gisteren: uitstel van de start vanwege te draaierige wind. Team Hessels deed echter goede zaken met een 2-3.

08:29

Een bekend tafereel op de olympische wedstrijdbaan op de rede van Athene gisteren: uitstel van de start vanwege te draaierige wind. Het is onderhand een kenmerk van dit olympisch zeilwater.
Na de start van Race 5 bleef de wind een lastpak. Het wedstrijdcomite moest de tweede boventon verleggen, nadat de wind fors naar het zuiden was gedraaid. Het Nederlandse Sonar-team Udo Hessels/Marcel van de Veen/Mischa Rossen wist echter te profiteren van de schiftingen. Op weg naar de finish wist het drietal twee plaatsen op te schuiven; ze finishten als 2de, achter het Engelse team en voor de Duitsers. De eerste zeven boten kwamen binnen de minuut over de lijn.


Race 6 moest eveneens worden uitgesteld vanwege de wispelturige wind. Een onrustige start waarbij Amerika, Australie, Canada, Ierland, Spanje en het zekere voor het onzekere namen en herstartten om een OCS te voorkomen. Ook in deze race moest het comité met boeien slepen, omdat de wind een andere hoek koos. Team Hessels noteerde evenwel een solide resultaat: 3de. Knap werk van de mannen. Ze bezetten nu met 6-4-5-4-2-3 en 18 punten de 3de plaats in het klassement. Het Israelische team van Dror Cohen leidt met 14 punten, de Duitse ploeg van Jens Kroker staat 2de met 16 punten. Nederland wordt op de hielen gezeten door de Amerikanen die 4de zijn met 19 punten. Het geringe onderlinge puntenverschil laat zien hoezeer de topteams aan elkaar zijn gewaagd.
Vandaag heeft de Sonar-klasse een rustdag.


De 2.4 Meter klasse, waarin Thierry Schmitter uitkomt, had gisteren een rustdag en komt vandaag weer in actie.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten