Nieuws

Team Coster eerste overwinning binnen + filmpje

Ook de tweede dag van de Prinses Sofia Cup, maandag 17 maart, wierp zijn vruchten af. Bijna alle zeilers staan in de top tien en team Coster heeft in race drie zijn eerste overwinning behaald.

10:13

De vierde race leverde Sven en Kalle een zesde plaats op. Deze resultaten brengt hen op een derde plaats overall. Zij nemen het op tegen 82 teams in de 470-klasse mannen.

Dramatische start 470-dames
Marcelien de Koning en Lobke Berkhout grepen in race drie van de 470 dames net naast het eremetaal. Race vier startte voor hen dramatisch. Ze wisten een 22ste plaats te behalen. Dit ondanks een zeer slechte start van collega-zeilers waardoor ze in de ankerlijn van het startschip verstrikt raakten. Door het ongeval startten ze als laatste. Ondanks een ongelukkige vierde race staat het duo voorlopig 8ste van de 38 boten. 

Postma: start verdient verbetering
In de Finn-klasse zeilde Pieter-Jan Postma een elfde en achtste plaats binnen. Hij vertelt over de race: “De wind nam af van 10 naar 7 knopen en het waren lastige omstandigheden voor me. Dus met die achtste plaats ben ik zeker tevreden. Maar mijn start in de eerste race was niet goed. Dat verdient echt verbetering. Ik lag bij de eerste boei 35ste denk ik, maar heb me nog wel naar een tiende plaats weten te zeilen.” Postma staat 6de van de 46 deelnemers in het algemeen klassement.

Overige zeilers
Rutger van Schaardenburg had een goede dag. Hij zeilde een vijfde en zesde plaats bij elkaar. Van de 100 deelnemers in de Laser-klasse staat hij nu zestiende.  

Mitch Booth en Pim Nieuwnhuis staan nu vijfde. Op dit moment hebben zij slechts zeven tegenstanders bij de Tornado, nu de Hongaren drie keer niet gefinisht zijn. 

Dag twee

In de baai van Palma de Mallorca stond op dag twee er iets minder wind dan op dag één met windkracht twee tot drie. In de meeste klassen staat het aantal races op vier. Met meer dan vijf races mag het slechtste resultaat afgetrokken worden.

Bij de klassen met meer dan 50 deelnemers wordt de vloot in de voorronde in twee of meer willekeurige groepen ingedeeld. Hierbij komen in ieder geval de heren 470 en de Laser in aanmerking. Vanaf morgen zeilen de deelnemers op basis van het algemeen klassement. De besten nemen het dan tegen elkaar op. Dit alles resulteert in een top tien die de Medal race zeilt.

Tekst: José de Jong
Foto: EPA

m18z3xmsavmb

Last modified: 15 april 2008
Sluiten