Nieuws

Team Coster breekt met Koops

Jacco Koops en Sven en Kalle Coster hebben definitief gebroken. Al sinds het WK 470 in Portugal (2007) liep de samenwerking niet optimaal.

14:52

De rol van vader Dick Coster stond toen ter discussie. Toch ging de samenwerking door en werd hun vader toegevoegd aan het team. 

Per direct
Tijdens de Prinses Sofia Cup hebben de 470-broers definitief en per direct gebroken met Koops. Vader Dick gaat zich nu, naast begeleiding van de broers, in overleg met bondscoach Jaap Zielhuis bezighouden met het programma tot en met de Spelen.

Meerdere wegen naar Rome
Kalle legt de breuk kort uit: “Wij willen onze eigen weg kiezen en nog meer het accent leggen op het verbeteren van tactiek, techniek en de start. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.”

Koops geeft zijn visie: “We verschillen van mening over waar we op moeten focussen. We hebben niet dezelfde visie over de weg die we moeten bewandelen.”

Bondscoach Zielhuis van het KNWV: “Ik ben ervan overtuigd dat deze individuele voorbereiding de resultaten van beide teams op de Spelen in China ten goede zal komen. Het Watersportverbond ondersteunt deze nieuwe benadering van beide teams.”

Tekst: José de Jong
Foto: ANP

Last modified: 17 maart 2008
Sluiten