Nieuws

Start VOR in Vigo

Gisteren werd bekend dat de Volvo Ocean Race op 12 november 2005 zal starten in het Spaanse Vigo. Bovendien hebben de Spanjaarden een team samengesteld én al een sponsor gevonden...

11:34

Gisteren werd bekend dat de Volvo Ocean Race op 12 november 2005 zal starten in het Spaanse Vigo. Bovendien hebben de Spanjaarden een team samengesteld én al een sponsor gevonden.


Sinds de eerste editie van de rond de wereld race in 1973, toen nog Whitbread geheten, startte de vloot in het Verenigd Koninkrijk. Southampton was jarenlang de vaste vertrekplaats. Nu wordt met die traditie gebroken. Het Spaanse Vigo heeft nu die eer. Glenn Bourke, CEO van het evenement licht dit opmerkelijke besluit toe: ‘Het aanbod van de overheid van Galicïe was zo sterk en overtuigend dat we geen moment twijfelde om de Volvo Ocean Race naar deze regio te brengen.’


Tegelijk met de bekendmaking van de verhuizing van de start van de VOR werd de deelname van een Spaans syndicaat wereldkundig gemaakt. Teambaas Pedro Campos, bekend van de America’s Cup en het mediterrane IMS-circuit, heeft het Spaanse telecombedrijf Telefónica als hoofdsponsor aan zich weten te binden. De rest van het geld wordt bij elkaar gebracht door bedrijven uit de regio Galicïe en, ook hier, de autoriteit van Galicïe.


Het staat buiten kijf dat Galicïe met een behoorlijk imagoprobleem zit. Sinds de ramp met de olietanker Prestige, ligt de lokale visserij zo goed als stil en blijven de toeristen weg. De noodgedwongen werklozen worden ingezet bij grote, door de overheid opgezette schoonmaakacties en compenseren zo het gederfde inkomen. De lokale overheid hoopt waarschijnlijk met het binnenhalen van de prestigieuze oceaanrace het besmeurde imago iets op te poetsen.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten