Nieuws

Spithill-Coutts: 3-2

Drievoudig America's Cup winnaar Russell Coutts is te verslaan. Dat bewees Australier James Spithill tijdens de King Edward VII Gold Cup in Hamilton, Bermuda.

08:57

Drievoudig America’s Cup winnaar Russell Coutts is te verslaan. Dat bewees Australier James Spithill tijdens de King Edward VII Gold Cup in Hamilton, Bermuda. Spithill versloeg Coutss in de finale met 3-2.
De 26-jarige James Spithill is regerend wereldkampioen matchracen en stuurman bij het Italiaanse Luna Rossa America’s Cup-syndicaat. Coutts, titelverdediger in Bermuda, is natuurlijk gevreesd om zijn superieure matchracekwaliteiten. Hij won ook de openingsrace. Spithill kwam terug in race 2 met een overwinning, maar verloor in race 3 opnieuw van Coutts. Vervolgens wist de jonge Australier –zeilend met Joe Newton (AUS), Magnus Augustson (SWE) en FD- en 49er-kampioen Charlie McKee (USA) – de volgende twee wedstrijden naar zich toe te trekken door de starts te winnen. De King Edward VII Gold Cup in Bermuda werd voor 57ste keer gehouden.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten