Nieuws

Speeddaten met Annie bij KNRM

Tijdens Boot Holland, van 11 tot en met 16 februari, kun je  speeddaten op reddingsboot Annie Jacoba Visser. De KNRM hoopt dat veel mensen door middel van speeddaten geïnteresseerd worden in vrijwilligerswerk.

11:26

Boot Annie ligt in hal 5 en elke dag van de beurs zijn hier bemanningsleden aanwezig om informatie en ervaringen te delen. Regio Lauwersoog zoekt bemanningsleden die doordeweeks in principe 24 uur per dag beschikbaar zijn. Vrijwilligers moeten binnen tien minuten bij de haven zijn om weg te varen na een alarmering.

De KNRM zorgt voor het reddingwerk op de Noordzee, de Zeeuwse en Zuid-Hollandse stromen, de Waddenzee, het IJsselmeer en de Randmeren. De KNRM wordt volledig bekostigd uit vrijwillige bijdragen die de 1.100 vrijwilligers, 10 beroepsschippers, 70 reddingboten en 42 reddingstations inzetbaar houden. De reddingstations van de KNRM zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar onder alle (weers)omstandigheden inzetbaar. Bovendien kunnen zeevarenden op alle wereldzeeën een beroep doen op de Radio Medische Dienst (RMD) van de KNRM.

Foto: ANP
(Zita Divendal)

Last modified: 11 februari 2011
Sluiten