Nieuws

Spa Regatta wordt Holland Regatta

De Spa Regatta gaat voorlopig verder onder de naam Holland Regatta. Er is namelijk nog geen nieuwe hoofdsponsor gevonden voor de 20 jaar oude olympische zeilweek in Medemblik.

08:28

De Spa Regatta gaat voorlopig verder onder de naam Holland Regatta.
Er is namelijk nog geen nieuwe hoofdsponsor gevonden voor de 20 jaar oude olympische zeilweek in Medemblik.


De Spa Regatta begon in 1985 met de gelijknamige mineraalwaterfabrikant als hoofdsponsor. Vorig jaar besloot Spa zich terug te trekken. Een verzekeringsmaatschappij bleek hevig geïnteresseerd het hoofdsponsorschap over te nemen, maar die trok zich in een laat stadium toch terug. Vervolgens was er voor de organisator, bureau Trefpunt, te weinig tijd om met andere kandidaten te onderhandelen. Daarom is nu gekozen voor een algemene naam: Holland Regatta.
Volgens Henri van der Aat van Trefpunt is er voldoende financiële reserve om de regatta zonder hoofdsponsor te organiseren, temeer daar de subsponsors hun bijdragen blijven leveren. Volgens Van der Aat zal het evenement alleen iets soberder van opzet zijn.


De Spa Regatta is een toonaangevende wedstrijdserie voor de olympische zeilklassen. Medemblik is over de hele wereld bekend geworden bij de zeilers in de olympische klassen. De wereldzeilbond ISAF heeft de regatta de A-status toegekend, ‘Grade A’, en heeft de Spa Regatta meermalen gebruikt als trainingsevenement voor officials die op de Olympische Spelen in actie kwamen.


Innovatie is door de jaren heen een belangrijk kenmerk van de Spa Regatta geweest. Tal van vernieuwingen die in de zeilsport zijn doorgevoerd, zijn begonnen op de Spa Regatta. Dit jaar wordt voor het eerst een elektronisch systeem getest om te vroege starters te identificeren.


De Holland Regatta vindt plaats van 25 tot en met 29 mei 2005, in Medemblik. De nieuwe olympische zeilplank, de Neil Pryde RS:X, maakt zijn debuut. De overige deelnemende disciplines zijn: Tornado, Yngling, Star, 49er, 470, Finn, Laser en Laser Radial.
Zie www.hollandregatta.org

Last modified: 7 september 2006
Sluiten