Nieuws

Solozeiler de weg kwijt

De KNRM is weer in actie gekomen voor zeilers. Op donderdag 3 augustus om 18.32 uur werd de bemanning van de reddingsboot Prinses Margriet uit Stellendam gealarmeerd voor een jacht dat in slecht weer terecht was gekomen en de weg was kwijtgeraakt.

16:09

De KNRM is weer in actie gekomen voor zeilers. Op donderdag 3 augustus om 18.32 uur werd de bemanning van de reddingsboot Prinses Margriet uit Stellendam gealarmeerd voor een jacht dat in slecht weer terecht was gekomen en de weg was kwijtgeraakt.


Het betrof het jacht De Mare dat 3 mijl noord van de Slijkgatboei lag. Bij aankomst van de reddingsboot bleek dat de man, die alleen aan boord was, oververmoeid was en de weg kwijt was. Eerder al had hij een touw in de schroef gehad en plotseling was er een storm opgestoken van noord tot noordwest 6 tot 7 met windstoten tot 40 knopen. Ten einde raad had hij hulp gevraagd van de KNRM. De man was onderweg van Frankrijk naar Nederland . Met veel moeite en golven van 3 tot 5 meter, werd een bemanningslid van de Prinses Margriet overgezet, waarna, eveneens met veel moeite, een sleeptros werd overgebracht.  Hierna werd het zeilschip naar de buitenhaven van Stellendam gesleept waar de Prinses Margriet rond 22.10 uur afmeerde.


Ook op donderdag, om 16.45 uur, werd de bemanning van de reddingboot Griend uit Ouddorp door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een Duitse surfer in de problemen bij de Kabbelaarsgeul.  Op dat moment was de wind noordwest 7 en was het slecht weer. De surfer werd aan boord genomen van de Griend. Intussen was ook een klein motorbootje van Surfschool De Ossehoek aangekomen. Hierna het bootje begeleid tot aan de haven van de surfschool.
Nog bezig bij de surfschool werd de bemanning van de Griend om 17.26 uur gealarmeerd dat een open zeilboot met twee meisjes aan boord van 15 en 17 jaar was vermist. Dit werd in de buurt van de G13 aangetroffen. De wind was intussen noordwest 8. Beide opvarenden werden aan boord genomen.


Net terug bij de helling om 19.33 kwam er een melding van de Kustwachtpost Ouddorp dat van het zeiljacht Bianca,  wat lag afgemeerd in de haven van de Kabbelaarsbank, dat er een surfer in de problemen was tussen de Kabbelaarsbank en Scharendijke. De Griend werd weer te water gelaten en voer richting Scharendijke. Er werd geen surfer aangetroffen maar wel de surfspullen. Deze werden aan boord genomen. Het bleek dat de Duitse surfer naar de wal was gezwommen en met zijn auto richting Scharendijke toe kwam. Daar werden de spullen aan de eigenaar afgegeven in de haven van Scharendijke. De boot voer daarop terug naar zijn station.


bron: knrm 

Last modified: 4 augustus 2006
Sluiten