Nieuws

Sneekweek dit weekend van start

Morgen start alweer de 68e editie van de jaarlijkse Sneekweek. Bijna een week lang varen er op het Sneekermeer 1100 boten rond de boeien. Nog nooit kwamen er zoveel boten naar Sneek om een gooi te doen naar de prijzen...

15:21

Morgen start alweer de 68e editie van de jaarlijkse Sneekweek. Bijna een week lang varen er op het Sneekermeer 1100 boten rond de boeien. Nog nooit kwamen er zoveel boten naar Sneek om een gooi te doen naar de prijzen.


De Splash is de best vertegenwoordigde klasse. Met liefst 148 boten is deze klasse verreweg het grootst. Maar de Laser (93), Flash (52), Flits (64), de Optimist (53) en de Pampus (43) zijn ook bepaald niet ondervertegenwoordigt.
Het teamzeilen in de Regenboog belooft spannend te worden. Het gewest Friesland neemt het op tegen gewest Holland, elk brengt vijf boten aan de start. De noorderlingen moesten het onlangs op de Kaag afleggen.


Vanavond wordt de Sneekweek geopend met de inmiddels traditionele vlootschouw, waarbij iedere deelnemende klasse vertegenwoordigd is. De opening vindt, net als andere jaren, plaats in de Kolk aan de voet van de Waterpoort.


De Sneekweek duurt tot en met aanstaande donderdag.

Last modified: 1 augustus 2003
Sluiten