Nieuws

Sluisbegeleiding gaat derde jaar in

Rijkswaterstaat zet voor het derde jaar achtereen stewards in om de doorstroming van drukke sluizen te verbeteren. Het gaat om de periode van 29 juni tot 30 augustus.

13:31

De stewards geven aanwijzingen over hoe schepen in de sluis moeten liggen. Vervolgens assisteren ze bij het aanmeren. Bovendien kunnen stewards vragen beantwoorden over de omgeving en het vaargebied.

Rijkswaterstaat heeft dit jaar extra aandacht gevestigd op de manier van werven van de stewards. Een nautische achtergrond of affiniteit met watersport is een voorwaarde om in het gele hesje op de sluismuur te mogen staan. De stewards worden geworven via watersportopleidingen, verenigingen en via het netwerk van de huidige stewards.

Vijftig procent van de stewards van vorig jaar ziet het werk ook dit jaar weer als een leuke vakantiebaan. De andere helft van het bestand heeft na selectie de driedaagse theorie- en praktijkopleiding moeten volbrengen.

Een steward verdient op een doordeweekse dag 10 euro per uur. Op zondag betaalt de overheid honderdvijftig procent uit. Interesse? Helaas, brief+CV voor de selectie-spreeddates hadden voor 7 mei binnen moeten zijn.

Last modified: 2 juli 2009
Sluiten