Nieuws

Schutte en Stavenuiter niet in Medal Race op EK 49er

Op het EK 49er in Palma de Mallorca hebben Nederlanders Daan Schutte en Wilco Stavenuiter het niet tot de Medal Race geschopt. Afgelopen zondag werd deze race zonder Nederlanders gevaren.

13:24

Op de laatste dag voor de Medal Race zeilde het duo niet goed. In race zeven kwamen ze als elfde over de finish en in race acht behaalde ze hun slechtste resultaat in het toernooi. Hun 21ste plaats in die race kon weggestreept worden en hun puntenaantal kwam op 170 te staan.

Spaanse bezetting
In de Medal Race zijn Spanjaarden Iker Martinez en Xabi Fernandez als beste naar voren gekomen. Ze wonnen met 85 punten. Broers en landgenoten Federico en Arturo Alonso werden tweede met 87 punten en Oekraïners Rodion Luka en Geogiy Leonchuk waren de hekkensluiters met 91 punten.

Dijkstra/Veerman
Het andere Nederlandse duo, Paul Dijkstra en Gert-Jan Veerman, bleef steken op een 54ste plaats. Zij behaalden 383 punten.

Medal Race
In de Medal Race streed de top tien in een 30 minuten durende race om de ereplaats. In deze Medal Race waren dat twee Spaanse teams, een Oekraïners, Oostenrijks, Australisch, Amerikaans, Italiaans, Duits en Deens team.

Tekst: José de Jong
Foto: EPA

Last modified: 31 maart 2008
Sluiten