Nieuws

Schrijf nu in voor 50 mijl doublehanded

De 50 Mijl Doublehanded gaat van start op 26 april. Deze jaarlijkse race staat open voor mono- en multihulls vanaf 20 voet lengte. Op het IJsselmeer is een parcours uitgezet van, hoe verrassend, 50 mijl lang.

11:50

Vorig jaar was de 50 mijl race het grootste doublehanded-evenement. Er wordt gevaren in Open Klassen (op lengte) en daarnaast is er een uitslag op IRC-rating. Voor de First 31.7 klasse is een aparte prijs opgesteld. De inschrijving voor de 50 Mijl Race staat nu open en loopt tot 1 april. Dan moet het inschrijfgeld (€ 40,-) overgemaakt zijn. Bij het inschrijfgeld is twee keer overnachten in Flevo Marina (Lelystad) inbegrepen. Meer informatie vindt u op www.50mijl.nl.

 

100 Mijl Race

Naast de 50 Mijl race is er ook de 100 Mijl Race. De 100 Mijl Race staat ook wel bekend als de Bruine Bank Race en vindt plaats met Pinksteren (10 en 11 mei). In tegenstelling tot de 50 Mijl Race staat deze wedstrijd open voor zowel solo- als doublehanded bemanningen van Mono- en Multihulls vanaf 25 voet. De race start in IJmuiden en loopt via een uitloper van de Bruine Bank terug naar IJmuiden. Er mag vrij gekozen worden of er links- of rechtsom gevaren wordt. Tevens is de wedstrijd de kwalificatie voor de 1000 Mijl Race. 

De race wordt onder IRC gevaren en er is de mogelijkheid om een aangepaste IRC-rating te krijgen. Het inschrijfgeld bedraagt € 50,-.

 

1000 Mijl Race

De langste en misschien wel meest uitdagende race start waarschijnlijk rond half juni. De wedstrijd is internationaal en staat open voor doublehanded equipes. Ook deze race wordt onder IRC gevaren. De 1000 Mijl Race bestaat uit vijf etappes:

v      Scheveningen (NL) – Newcastle (UK)

v      Newcastle (UK) – Bergen (NOR)

v      Bergen (NOR) – Lerwick (UK, Shetlanden)

v      Lerwick (UK, Shetlanden) – Bergen (NOR)

v      Bergen (NOR) – Newcastle (UK)

Inschrijven kan alleen via de 1000 Mijl Race website: http://www.1000mile.org/

Foto: www.50mijl.nl

Last modified: 19 februari 2008
Sluiten