Nieuws

Sanderson: “Kalm aan in het begin”

Mike Sanderson, de schipper die met ABN AMRO ONE de vorige editie van de VOR won, geeft Team Delta Lloyd advies voor Black Betty: "Als je goed voor de boot zorgt, zorgt de boot goed voor jou".

09:32

Team Delta Lloyd is de laatste deelnemer in het veld van inmiddels acht boten, en is het enige team dat uitkomt met een eerste generatie Open 70. Sanderson is ervan overtuigd dat het team voor verrassingen kan zorgen. Kort nadat Ger O’Rourke de boot kocht, sprak hij met Sanderson over de boot.

"Het is geweldig dat Delta Lloyd meedoet met de VOR", vindt Sandersons. Momenteel is hij teamdirecteur van TEAMORIGIN in de America’s Cup. "Het wordt een behoorlijke strijd voor ze. Ze waren duidelijk laat met hun deelname, maar als ze realistische doelen stellen, halen ze het wel."

Behoudend
Om de doelen te realiseren, moet O’Rourke in het begin van de race behoudend zeilen. "De boot kan het allemaal wel aan, dus het team kan de tijd nemen om de boot te leren kennen. Het laatste wat je wilt is dat er dingen stuk gaan in het begin van de race. Daardoor loop je alleen maar achterstand op. De boot is heel betrouwbaar. Ik hoop maar dat ze niet teveel hebben veranderd", aldus Sanderson.

Sanderson denkt dat de tweede generatie Volvo Open 70’s allemaal sneller zullen zijn dat de Delta Lloyd. Pluspunt voor het team is dat de nieuwe regels voor het kielgewicht zijn gebaseerd op de winnaar van de vorige keer: "De enige boten waarvan we weten dat ze sneller zijn, zijn die van Ericsson. Ik neem aan dat de andere ontwerpen dat ook zijn, maar ze hebben allemaal geworsteld met het maximale kielgewicht in de nieuwe regels. De ABN AMRO ONE heeft dat maximale gewicht."

Foto: VolvoOceanRace.org

Last modified: 25 september 2008
Sluiten