Nieuws

Sander Bakker in Round Britain 2002

Sander Bakker vaart weer. De man of all seasons die in 2001 de Mini-Transat uitzeilde, vaart met Nico Budel op de Hayai de Round Britain 2002. In totaal doen er vijf Nederlandse teams mee. Bakker en Budel finishten met hun 40-voeter in de eerste etappe zo'n negenenhalf uur na de eerste boot, de multihull Meridian...

16:46

Sander Bakker vaart weer. De man of all seasons die in 2001 de Mini-Transat uitzeilde, vaart met Nico Budel op de Hayai de Round Britain 2002. In totaal doen er vijf Nederlandse teams mee. Bakker en Budel finishten met hun 40-voeter in de eerste etappe zo’n negenenhalf uur na de eerste boot, de multihull Meridian.

De eerste etappe van de wedstrijd zorgde meteen al voor uitvallers. Van de 38 schepen haalden 13 de eindstreep niet. Waaronder de Spirit of England, geschipperd door de vermaarde Sir Robin Knox-Johnston, die een team vormt met de Amerikaan William Foster. Ook het enige vrouwenteam, aan boord van de Q11, heeft de strijd moeten staken.

De Round Britain and Ireland race is een 2000 mijl lange doublehanded wedstrijd rondom de twee eilanden. Door de steeds veranderende weersomstandigheden en lastige getijdenstromen is het geen gemakkelijke wedstrijd. Het vierjaarlijkse evenement start en finisht in Plymouth, Engeland. Er zijn vier stops (Crosshaven, Barra, Lerwick en Lowestoft) onderweg, waar de zeilers 48 uur de tijd hebben om uit te rusten en reparaties te verzorgen. De schepen worden na ongeveer twintig dagen weer verwacht in de Royal Western Yacht Club, de thuisbasis van de organisator van de race.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten