Nieuws

Ruige start voor jeugd EK

Op vrijdag 10 augustus gingen voor de kust van Medemblik de gecombineerde Europese Jeugd Kampioenschappen 420/470 ruig van start. Een noordenwind kracht vijf en hoge, steile IJsselmeergolven zorgden voor uitdagende condities.

11:47

Op vrijdag 10 augustus gingen voor de kust van Medemblik de gecombineerde Europese Jeugd Kampioenschappen 420/470 ruig van start. Een noordenwind kracht vijf en hoge, steile IJsselmeergolven zorgden voor uitdagende condities.


Na de officiële openingceremonie van donderdagavond bij Kasteel Radboud kwamen vandaag de 233 teams met 32 verschillende nationaliteiten in actie. In de 420-vloot van 116 deelnemers uit 24 landen gaan de Portugezen Freitas/Arriaga aan de leiding na drie races. Bij de 420-meiden voeren de Nederlanders Nina Keijzer en Anneloes Van Veen het klassement aan. Bij de 470 verschenen 117 boten uit 27 landen aan de start. De Israëliërs Eyal en Yal bleven in beide wedstrijden ongeslagen en staan bovenaan. Team Steven (NED) staat derde en Fokkema/Jongens (NED) tweede bij de meiden.


Na de laatste kwalificatiewedstrijd op zondag 12 augustus, staat de 470-topdrie op gelijke punten bij het Jeugd EK 420/470 2007. De Israëliërs Eyal/Yam leiden op basis van individuele resultaten (drie eentjes), gevolgd door de Nederlanders Le Fèvre/Krol en de Russen Basalkin/Sheremetyev.


“Het is voor het eerst warm geweest”, zei Yam naderhand op de wal. De Israëliërs finishten als vierde, waarmee ze op tien punten in totaal kwamen. Doordat ze één eentje meer hebben dan hun Nederlandse concurrenten, voeren zij het klassement aan. Yam: “We hadden een prima start op links en een mooi gevecht met de Duitse broers Rieger en de Fransen. Je moest echt op de winddraaiingen varen, want er was geen begunstigde zijde. We konden bij de eerste vier blijven.” Uiteindelijk gingen de Fransen Nun en Andrieu winnend over de lijn. Le Fèvre en Krol (NED), nummer 7 and 3 bij het WK Laser Radial 2007, hadden een zware dobber aan de Wit-Russinnen. Le Fèvre: “We startten op links en gingen een stukje naar links. Daar zaten we als snel in goede wind, waardoor we met een paar boten over de rest heen konden lopen. We waren vierde bij de bovenboei, waarna we een super voor-de-winds rak hadden en als tweede bij de onderton aankwamen. Bij de finish lagen we op de spiegel van die meiden.”


 

Last modified: 4 september 2007
Sluiten