Nieuws

Route du Rhum: wachten op het gros

Franck Cammas kwam dinsdag binnen in Point-à-Pitre, Guadeloupe. Naar verwachting finishen de Multi 50-klasse en de IMOCA Open 60 dit weekend. Het grootste gedeelte van de deelnemers in de Open 40-klasse is op tweederde van de reis.

13:56

Dinsdag 9 november voer Cammas in Groupama 3 over de finish. Hij legde 4.471 mijl af in 9 dagen, 3 uur en 14 minuten. De gemiddelde snelheid van Cammas’ maxi-trimaran: 20,39 knopen. Meest recent kwam Yann Guichard (Gitana 11) over de lijn. Guichard’s boot is de lichtste en kleinste van de deelnemende reuzentrimarans.

 

Standen

In de IMOCA Open 60 leidt Roland Jourdain (Veolia Environment) het klassement. Hij heeft ruim 80 mijl voorsprong op zijn rivaal Armel Le Cléac’h aan boord van Brit Air. Jourdain heeft op het moment van schrijven nog iets meer dan 200 mijl te gaan naar de finish.

In de Multi 50-klasse is de situatie iets minder zeker voor Lionel Lemonchois (Prince de Bretagne). Hij staat weliswaar eerste op het moment, maar hij voelt de hete adem van Lalou Roucayrol (Région Aquitaine – Port Médoc) in zijn nek. Het verschil tussen de twee is slechts enkele mijlen.

Thomas Ruyant (Destination Dunkerque) is in de Open 40-klasse voorlopig het snelste en heeft een ruime voorsprong op de nummer twee in de wedstrijd.

Tot nu toe gefinished:

1. Franck Cammas/Groupama 3

2. Francis Joyon/Idec

3. Thomas Coville/Sodebo

4. Yann Guichard/Gitana 11

 

De routes van de deelnemers zijn op internet te volgen.

 Kijk voor meer informatie op www.routedurhum-labanquepostale.com

 

 

Foto’s: Yvan Zedda/AFP

 

(MvS)

Last modified: 12 november 2010
Sluiten