Nieuws

Route du Rhum start aanstaand weekend

Aanstaande zaterdag en zondag start er bij Saint Malo in Frankrijk een bijzondere wedstrijd: de Route du Rhum 2002. 59 deelnemers zeilen dan solo naar Point-à-Pitre in Guadeloupe, aan boord van schepen variërend van 60-voets multihulls tot een Jeanneau Sun Fast 40. Ellen MacArthur, Loïck Peyron en Mike Golding boord aan boord met 'eens-in-je-leven-zeilers'.

12:34

Van Saint Malo, via de Azoren naar Point-à-Pitre in Guadeloupe, 2800 mijl verderop.
Aanstaande zaterdag en zondag start er bij Saint Malo in Frankrijk een bijzondere wedstrijd: de Route du Rhum 2002. 59 deelnemers zeilen dan solo naar Point-à-Pitre in Guadeloupe, aan boord van schepen variërend van 60-voets multihulls tot een Jeanneau Sun Fast 40. Ellen MacArthur, Loïck Peyron en Mike Golding boord aan boord met ‘eens-in-je-leven-zeilers’.


 


Nog nooit verschenen er zoveel schepen aan de start van de Route du Rhum, die in 1978 voor het eerst werd georganiseerd als het Franse antwoord op de Britse Ostar. De winnaar van die eerste editie, de inmiddels 71-jarige Canadees Mike Birch, doet dit jaar weer mee. Toen won hij na 2800 mijl varen met een minimale voorsprong van 98 seconden op nummer twee, de Fransman Michel Malinovsky. Birch vaart deze keer de legendarische ex-Uunet van Philippe Monnet, die er mee rond de wereld zeilde tegen de heersende winden en stromingen in, in een recordtijd van 151 dagen.


 


Michel Desjoyeaux is met zijn splinternieuwe maxi-tri <i data-lazy-src=


 


De Nederlander Wouter Verbraak gaat weergoeroe Jean Yves Bernot ondersteunen in de Route du Rhum. Bernot doet de weerroutering voor Ellen McArthur en zes andere deelnemers aan deze transatlantische oceaanrace.

De race krijgt nog een vaag Hollands tintje door de deelname van Conrad Humphreys. Hij leent de Open 40′ Syllogic van de Nederlander Pieter Adriaans. Sander Bakker was voornemens mee te doen met dit varende laboratorium, maar kreeg niet op tijd zijn sponsoring rond. Deze zomer werd Syllogic eerste in haar klasse tijdens de Round Britain and Ireland Race.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten