Nieuws

Rondje IJsselmeer voor cats

Op zaterdag dertien mei wordt op het IJsselmeer de eerste langeafstandsrace voor catamarans verzeild, het Rondje IJsselmeer. De race staat open voor zowel kajuit- als open catamarans vanaf 16 voet, iF20's en F18's. De ronde over 50 mijl voert langs de oevers van het noordelijk deel van het IJsselmeer, vanuit Medemblik langs Den Oever, Makkum, Hindeloopen, Stavoren en Enkhuizen.

16:34

Op zaterdag dertien mei wordt op het IJsselmeer de eerste langeafstandsrace voor catamarans verzeild, het Rondje IJsselmeer. De race staat open voor zowel kajuit- als open catamarans vanaf 16 voet, iF20’s en F18’s. De ronde over 50 mijl voert langs de oevers van het noordelijk deel van het IJsselmeer, vanuit Medemblik langs Den Oever, Makkum, Hindeloopen, Stavoren en Enkhuizen.


(Foto: Rondje IJsselmeer)
De rondjes kenmerkten zich de afgelopen jaren door een grote verscheidenheid in weersomstandigheden. Zo was het in 2004 windkracht drie tot vijf, zodat alle boten de eindstreep konden halen. Vorig jaar bleek de voorspelde windkracht vijf na enige tijd ruim boven de zes Beaufort uit te komen. Door de regen en een lage temperatuur finishten er uiteindelijk maar zeventien van de 75 gestarte boten. Toen gingen de line honours naar Carolijn Brouwer en Sebbe Godefroid, met een tijd van 3 uur en 36 minuten. De overall winnaars van het Rondje 2005 waren Mischa Heemskerk en Sander de Boer, met een gecorrigeerde tijd van 3:47:45.


Traditioneel wordt de vrijdag voor het Rondje benut voor een trainingsdag. Het thema in 2006: Starten. Dit jaar wordt de training gegeven door de broers Sascha en Gunnar Larsen. Sacha en Gunnar brengen de geïnteresseerden zowel in theorie als in de praktijk op het water in een dag- en avond programma alles bij wat met starten te maken heeft.


Op zondag 14 mei zijn er voor de F18-klasse drie korte baan wedstrijden.


Uitgebreide informatie en voorinschrijving: www.rondjeijsselmeer.nl

Last modified: 4 september 2007
Sluiten