Nieuws

Ronde Texel krijgt twee divisies

Dit jaar wordt de Ronde om Texel voor de zeilers iets anders georganiseerd dan voorheen. De belangrijkste wijziging is de invoering van een recreanten-klasse, de zogenoemde silver-fleet.

10:09

Dit jaar wordt de Ronde om Texel voor de zeilers iets anders georganiseerd dan voorheen. De belangrijkste wijziging is de invoering van een recreanten-klasse, de zogenoemde silver-fleet. Deelnemers in deze klasse hoeven niet te voldoen aan de eisen van het lidmaatschap van een vereniging. Ook hoeven ze geen startlicentie te kopen, of een meetbrief voor hun boot te hebben.

Zeilers die het rondje serieus als wedstrijd willen zeilen, moeten nog wel voldoen aan de ‘oude’ inschrijvingseisen. Zij zeilen dit jaar in de Gold-fleet. Het inschrijvingsgeld voor de beide klassen is door de soepeler regels iets goedkoper voor recreatieve zeilers.

Het maximum aantal deelnemers aan de ronde is sinds jaar en dag gesteld op 750 boten, hoewel dat aantal al enige jaren niet is gehaald. De organisatie hoopt met de lagere drempel vooral de silver-fleet uit te breiden. Beide vloten starten tegelijk. “Het is de bedoeling dit jaar zo’n zeshonderd boten aan de start te krijgen”, zegt Edwin Lodder, verantwoordelijk voor de PR rond het evenement. “De invoering van de gold- en silver-fleet is nadrukkelijk bedoeld om het evenement laagdrempeliger te maken. De nadruk moet ook weer wat meer komen te liggen op het zeilen, en dat willen we bereiken door clinics en presentaties te organiseren.” De pitstraat zoals die vorig jaar is ingevoerd, blijft gehandhaafd. Ook blijft voor het publiek van alles te doen op het strand.

De inschrijving voor de Ronde om Texel 2007 opent op 6 maart.

Site Ronde om Texel:www.roundtexel.com

Last modified: 28 februari 2007
Sluiten