Nieuws

Ronde om Texel introduceert mixed-multihull klassement

De Zwitserleven Ronde om Texel heeft dit jaar een eigen klassement voor de gemengde teams. Dit besluit komt voort uit de verkiezing van de mixed-multihull als Olympische discipline voor de Spelen van 2016.

16:33

De 34ste Zwitserleven Ronde om Texel vindt plaats op zaterdag 25 juni aanstaande. Momenteel staat de teller op 199 voorinschrijvingen. Naar verwachting zal dit aantal oplopen tot boven de vijfhonderd. Edwin Lodder, Rondecoördinator: ‘Het is belangrijk dat wij als toonaangevend multihull-evenement de wereld laten zien dat wij de keuze van de mixed-multihull volledig ondersteunen en het gemengd zeilen willen stimuleren. Wij hopen daarmee te laten zien dat er veel man/vrouwcombinaties zijn en dat de keuze voor mixed-teams binnen de catamaranwereld ook een logische is.’

In 2008 nam Carolijn Brouwer samen met Sebbe Godefroid als enig mixed-multihull team deel aan de Olympische Spelen in China. Voor de Zwitserleven Zeilweek staat Brouwer samen met Wouter Samama ingeschreven. Het duo zal met een 16-voets Viper aan de start verschijnen en is daarmee favoriet voor het mixed-multihull klassement.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.roundtexel.com

Foto: ANP / Jasper Juinen

Last modified: 16 mei 2011
Sluiten