Nieuws

Ronde om Noord-Holland start vrijdag

Op de ochtend van vrijdag 17 juni start de negende editie van de Ronde om Noord-Holland. Tweehonderd deelnemende boten beginnen dan bij Muiden aan een non-stop tocht of wedstrijd van Muiden naar IJmuiden.

13:23

Op de ochtend van vrijdag 17 juni start de negende editie van de Ronde om Noord-Holland. Tweehonderd deelnemende boten beginnen dan bij Muiden aan een non-stop tocht of wedstrijd van Muiden naar IJmuiden.


Gedeputeerde Schipper van de provincie Noord-Holland, zal om 10.00 uur het eerste startschot van de 9e editie van de YSY Ronde om Noord-Holland lossen.
Tijdens het zeilersontbijt in Muiden, geeft hij tevens het startschot voor de publieksactiviteiten in het kader van de provinciale campagne ‘Waterrijk Noord-Holland, van zee en meer’. De gedeputeerde reikt hier symbolisch de eerste Waterkaarten van Noord-Holland uit aan de organisatie van het zeilevenement. Daarna ontvangen ook de deelnemers de kaart uit handen van de leden van het nieuwe Waterrijk promotieteam.


De deelnemers aan de Ronde om Noord-Holland starten in groepen tussen 10.00 en 13.00 uur, voor de kust van Muiden, gaan over het Markermeer via het naviduct bij Enkhuizen over het noordelijk IJsselmeer naar de sluis bij Kornwerderzand in de Afsluitdijk. Op de Waddenzee gaan de schepen de avond/nacht in. In de kleine uurtjes zal het even doorbijten zijn tot Den Helder, waar het laatste deel van de tocht over de Noordzee begint. Langs de kust gaan de laatste loodjes tellen. In de grote hal van Marina Seaport IJmuiden wacht om 19.00 uur het traditionele zeilersdiner met aansluitend de prijsuitreiking. De uiterste finishtijd bij IJmuiden op zaterdag 18 juni is 17.00 uur.


Meer informatie op de website van de YSY, Yachtclub Seaport Ymuiden: www.ysy.nl

Last modified: 13 juni 2005
Sluiten