Nieuws

Roei- en Zeilvereeniging moet verdwijnen

De Rotterdamse Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas moet weg uit de haven van Zierikzee. Het college van burgemeester en wethouders heeft schriftelijk laten weten dat het huurcontract van het verenigingsgebouw niet wordt verlengd.

13:55

De huurovereenkomst loopt af per 1 januari 2012. Sinds de jaren zestig heeft de vereniging haar haven in Zierikzee. De gemeente verhuurt de ligplaatsen aan de Roei- en Zeilvereeniging; op dit moment verhuurt De Maas 33 ligplaatsen door aan booteigenaren. De gemeente wil de ligplaatsen in de toekomst reserveren voor passanten.

Reden voor de beëindiging van het huurcontract is de veiligheid. In de zomer komt het voor dat boten negen dik aangemeerd liggen. De Maas erkent dit probleem en heeft in het verleden overleg gehad om dit op te lossen. Het probleem kan volgens De Maas namelijk alleen opgelost worden in overleg met Watersportvereniging Zierikzee, de mosselschepen en de bruine vloot. Dit overleg heeft echter niets opgeleverd.

Recent heeft De Maas overleg gehad met de burgemeester en een wethouder, maar dit heeft niet tot een andere beslissing geleid. Wel willen zij meedenken aan een oplossing voor het probleem dat hiermee is ontstaan voor De Maas. De vereniging onderzoekt de juridische positie en doet een beroep op ligplaatshouders om oplossingen te bedenken voor de ontstane situatie.

Foto: ANP
(Zita Divendal)

Last modified: 1 april 2011
Sluiten