Nieuws

Reddingbootbemanning Nes ontvangt KNRM-onderscheiding

De bemanning van de reddingboot Meun heeft 9 december een zogeheten tevredenheidsbetuiging van de KNRM ontvangen. In zo'n onderscheiding spreekt het bestuur van de reddingsmaatschappij zijn waardering uit voor uitzonderlijke reddingacties. De Amelandse reddingbootbemanning ontvangt de onderscheiding voor een actie op 27 augustus 2003. Op die dag haalden de redders twee drenkelingen uit een twee tot drie meter hoge branding.

16:51

De bemanning van de reddingboot Meun heeft 9 december een zogeheten tevredenheidsbetuiging van de KNRM ontvangen. In zo’n onderscheiding spreekt het bestuur van de reddingsmaatschappij zijn waardering uit voor uitzonderlijke reddingacties. De Amelandse reddingbootbemanning ontvangt de onderscheiding voor een actie op 27 augustus 2003. Op die dag haalden de redders twee drenkelingen uit een twee tot drie meter hoge branding.

Foto: KNRM-Ameland Nes
Toen op 27 augustus bij Ameland een aantal zwemmers in problemen kwam, werd eerst de strandwacht gewaarschuwd. Bijna alle drenkelingen haalden veilig het strand. Twee zwemmers en de te hulp gesnelde strandwacht kwamen boven een bank in een metershoge branding terecht. Hierop werd de reddingboot Meun gealarmeerd. Vanwege de hoge branding had de Meun de nodige moeite om de twee drenkelingen te bereiken, maar een kwartier na de alarmering waren beide mannen veilig aan boord van de reddingboot. Aan land werd bij beiden een lichaamstemperatuur van 34 graden gemeten. Eén drenkeling was zich niet meer bewust van wat er om hem heen gebeurde. Uiteindelijk hebben beiden geen blijvende gevolgen aan hun angstige avontuur overgehouden. 

Last modified: 4 september 2007
Sluiten