Nieuws

Recordaantal inschrijvingen DL Regatta

De organisatie van de Delta Lloyd Regatta 2010 ontving dit jaar een recordaantal voorinschrijvingen. Maar liefst 707 boten uit 53 landen meldden zich aan voor deze vijfde World Cup van het seizoen.

13:17

Vanaf woensdag 26 mei komen ze in de tien olympische en één paralympische zeildisciplines in actie. De allesbeslissende Medal Races vinden op zondag 30 mei plaats, direct onder de wal van het Regatta Center Medemblik. De inschrijving is inmiddels gesloten.

 

‘Het is nu twee jaar voor de Spelen, dus alle campagnes draaien op volle toeren. Dat maakt het een bijzonder sterke en interessante Delta Lloyd Regatta. Wij zien ernaar uit om de wereldtop in Medemblik te verwelkomen", aldus Arjen Rahusen, voorzitter van de Delta Lloyd Regatta.

 

Zoals gebruikelijk komt de Laser Standard met de grootste vloot van 117 deelnemers, gevolgd door de RS:X-windsurfers (101) en de 470-mannen (94). Twee Delta Lloyd Kernploegleden verdedigen volgende week hun titel van vorig jaar. Dorian van Rijsselberge bij de RS:X-mannen en Thierry Schmitter in de paralympische 2.4mR-klasse. In de Finn verschijnt oudgediende Roy Heiner, winnaar van Olympisch brons in 1996, aan de start. Hij zal het ondermeer opnemen tegen Pieter-Jan Postma, die zijn internationale rentree maakt na een korte studiepauze.

 

Drie stuurvrouwen op één Elliot
Bij de matchrace-dames mengt Mandy Mulder zich met twee voormalige 470-zeilsters in de strijd. Onlangs nam Mulder afscheid van Mijke Lievens en Marja van Helden. Om toch ervaring op te blijven doen in deze nieuwe, olympische discipline, traint de zilveren medaillewinnares van Beijing momenteel hard met Toos Zandstra en Marjon Kooistra.

 

Zandstra en Mulder voeren ooit samen in de 470, waarin Kooistra eveneens actief was. Dit is voorlopig een tijdelijke oplossing. Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf debuteerden in 2009 tijdens de Delta Lloyd Regatta. Dit wordt dus hun tweede optreden in Medemblik, waar ze als favorieten voor het podium gelden.

 

Om de Delta Lloyd Regatta 2010 op de voet te volgen, surf dagelijks naar http://www.deltalloydregatta.org/. Op vrijdag 28 mei verzorgt het Nederlandse bedrijf Mylaps de live 3D coverage van de 470-wedstrijden. In het weekend volgen ze de Medal Races. Die worden tevens vanuit diverse cameraposities live op http://www.deltalloydregatta.org/ uitgezonden.

Last modified: 21 mei 2010
Sluiten