Nieuws

Ranking the Sailors

De Nederlandse zeilers doen het goed. Dat blijkt wel uit de wereldranglijsten die de ISAF weer naar buiten heeft gebracht. Vele Nederlandse (Olympische) talenten zeilen in de top tien of staan op het punt daarin te belanden.

07:42

Er wordt flink gerekend aan de lijst die acht keer per jaar wordt uitgebracht. De zeven beste resultaten van de laatste twee jaar worden per zeiler opgenomen in de berekening. De resultaten van minder dan een jaar oud worden vermenigvuldigd met de factor 1,5. Daarnaast speelt het belang van de wedstrijd mee en natuurlijk de uiteindelijke posities in de wedstrijd staan voor een bepaald aantal punten.

De hoogst genoteerde landgenoten in de lijst per klasse zijn 4 ijzersterke mannen. In de Tornado klasse staat het duo Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis net als in de vorige ranking op een stevige derde positie. In de 470 klasse staan de broeders Sven en Kalle Coster als hoogste Nederlanders in de lijst. Door een stijging van maar liefst vijf plaatsen zijn zij op een derde plaats geëindigd, onder Frankrijk (2) en Australië (1).

De 470 vrouwen doen het ook goed. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout zijn een plaatsje gestegen en staan nu als zevende in de wereldranglijst van hun klasse.

Krachtpatser Pieter Jan Postma (foto) werkt er hard voor en eindigt in zijn Finn op een mooie vierde plaats. Hij is daarmee twee plaatsen gestegen.

De Yngling klasse bevat wel de meeste Nederlandse dames in de bovenste regionen. De hoogste positie is voor het team van Mandy Mulder (4), gevolgd door Renee Groeneveld en haar dames (8) Daarna komen Janneke Hin (13) en het team van Annelies Thies (19). De top drie net boven Mandy Mulder is voor Engeland (1), Duitsland (2) en Rusland (3).

Windsurfer Casper Bouman staat net niet in de top tien en moet het doen met een mooie elfde plaats in de RS:X klasse. Een stijging van vijf plaatsen.

Foto: Watersportverbond / Richard Langdon

Last modified: 3 juni 2008
Sluiten