Nieuws

Racen in vrije baan over Amer en Merwede

De Hans Horrevoets Memorial Race krijgt dit jaar bezoek van eenheidsklasse Cork 1720.

14:53

De race vindt plaats op 24 oktober op de Amer en de Merwede rond de Biesbosch. Watersportvereniging Drimmelen organiseert de wedstrijd, waar naar verwachting ongeveer 50 boten aan zullen deelnemen.

 

Snelle open boten

Nieuw in de HH Memorial Race 2010 is de Cork 1720-klasse van snelle open kielboten, die in hun eigen klassement meevaren om de overwinning. Het Ierse eenheidsklasse-ontwerp is acht meter lang en uitgerust met boegspriet en spinnaker. De organisatie hoopt een veld van acht boten te kunnen verwelkomen.

De overwinning van vorig jaar ging naar Klaas Tilstra en Paul van der Pol, die de race zeilden in een FD. Als het veld van FD’s dit jaar groot genoeg is, kunnen ook zij in hun eigen klassement starten.

 

Vrije baan

De race wordt verzeild volgens het principe van de vrije baan, waarbij de deelnemers zelf hun parcours mogen bepalen. De deelnemers worden opgedeeld in klassen die ieder hun eigen baan varen, waarbij een aantal boeien gerond moet worden, ongeacht in welke volgorde. Deelname aan de HH Memorial Race is vrij voor alle typen boot.

 

Familie

De HH Memorial Race wordt gehouden ter nagedachtenis aan de in 2006 overleden zeezeiler Hans Horrevoets. Onder de deelnemers van de race bevinden zich broers Jim en Coen Horrevoets in de Spanker. Vader Kees Horrevoets vaart de wedstrijd met oude vrienden van Hans op Jeanneau SF 32 Fast TOO.

Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.hh-memorialrace.nl

Foto´s: Renée Middelkoop/ANP

(MvS)

Last modified: 16 september 2010
Sluiten