Nieuws

Race of Classics for Young Professionals

Morgen gaat in Rotterdam de ‘Race of the Classics for Young Professionals’ van start. Vierentwintig klassieke schepen, bemand door teams van young professionals, zeilen 'De Rees' naar Engeland en terug.

15:28

Dinsdag 18 oktober 2011.

Het team van Delta Lloyd Groep zeilt niet alleen voor de eer en voor teambuilding, maar ook voor het goede doel. De Young Professionals van Delta Lloyd zamelen geld in voor “Behoud de walvis”, een project van The Green Miles.

The Green Miles is een initiatief van Florian Dirkse en Arjen van Eijk – bekend van het AVRO televisieprogramma ‘Zee, Zout en Zeilen’ – om het belang en de problematiek van onze oceanen onder de aandacht te brengen. Daarnaast wil The Green Miles mensen inspireren om zelf op groene wijze met de oceanen en de wereld om te gaan. Samen met The Green Miles heeft Delta Lloyd gekozen voor het project "Behoud de walvis" van Nan Hauser en haar team.

Zondag 23 oktober, bij aankomst in Amsterdam, overhandigt Team Delta Lloyd op het schip de Ide Min de cheque voor het project aan Florian Dirkse en Arjen van Eijk.

Tweeëntwintig jaar geleden, in 1989, bedachten twee studenten van de Amsterdamse Academie achter de bar van hun studentenhuis de Race of the Classics. Na een paar maanden organiseren en plannen was “De Rees” een feit. Het idee voor een zeilrace mondde uit in een "kleine" zeiltocht van Amsterdam naar Ramsgate en weer terug. Inmiddels is deze zeiltocht uitgegroeid tot een professioneel georganiseerd evenement.

(EvS)

Last modified: 21 oktober 2011
Sluiten