Nieuws

Prinses Sofia Cup spannend tot het einde

Na zes races is de strijd spannend. Voor de Medal Race van vrijdag 21 maart, lokale tijd, hebben de zeilers nog vier races te gaan.

10:21

Bij de mannen 470 hebben Sven en Kalle Coster en derde plek bemachtigd. Zij behaalden een vierde en zevende plaats en nu vier punten achter op de nummer één, de Italianen Gabrio Zandonà en Andrea Trani.

Dames 470
Marcelien de Koning en Lobke Berkhout hebben bij de dames 470 na een negende en een derde plaats een vijfde plaats allround gekregen. De drievoudig wereldkampioenen zijn nu slechts twintig punten verwijderd van de nummers één, Spanjaarden Natalia Via-Dufresne en Laia Tutzó. 

Overige zeilers
In de Finn-klasse heeft Pieter Jan Postma een achterstand van 30 punten op nummer één Ben Ainslie. Hij staat met 51 punten op een vijfde plaats.

Rutger van den Schaardenburg, Laser-zeiler, zakte van een 16de plaats naar een 23ste. Hij moet 49 punten goedmaken, wil hij nummer één Paul Goodison inhalen. 

Zeilduo Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis zijn gestegen in het algemeen klassement. In race vijf behaalden ze een derde plaats en in race zes was dat een vijfde plaats. Dat brengt hen nu op een vierde plaats, dertien punten achter Fransmannen Revil Xavier en Espagnon Christophe die nummer één staan.

Dag drie
Op dag drie was het weer niet zoals voorspeld. De zeilers en de organisatoren hadden een sterke zuidwestelijke wind verwacht, maar kregen pas later op de dag sterke winden uit het noorden. Voor de Finn-klasse betekende dit dat ze bij de start van race vijf geen goede wind hadden. Uiteindelijk werd race vijf met vertraging gestart.

Laatste races
Race zeven en acht worden op woensdag 19 maart tijd gevaren en donderdag 20 maart is het tijd voor de laatste twee races. In de Medal Race is alleen plaats voor de top tien.

Tekst: José de Jong
Foto: ANP

Last modified: 19 maart 2008
Sluiten