Nieuws

Praktijkervaring opdoen op de Eendracht

Op maandag 3 april gaat de eerste werkweek voor leerlingen van het Scheepvaart en Transport College (STC) van start. Zij stappen aan boord van de Eendracht die afgemeerd ligt aan de Lloydkade in Rotterdam, pal naast de nieuwbouw waarin het STC gehuisvest is.

16:02

Om 9.30 uur worden de trossen losgegooid en start voor de leerlingen een week waarin ze kennis maken met de praktijk van het leven op zee. Normaliter gaan studenten pas in het derde jaar voor een periode naar zee voor stage. Door de Eendracht kunnen leerlingen van het STC in het eerste jaar al kennis maken met het leven aan boord. Voorafgaand aan de zeilweken wordt er in de lessen aandacht besteed aan dingen die aan boord terugkomen.



De jongeren nemen deel aan de wachten, het zeilen, de navigatie en alle andere werkzaamheden die aan boord moeten worden gedaan. Natuurlijk worden ook traditionele nautische aspecten uit de kast gehaald, zoals sterretje schieten met een sextant en kustnavigatie met log en kompas. In het voorjaar van 2004 hebben leerlingen van het Rotterdamse Scheepvaart en Transport College voor het eerst op de Eendracht gevaren. Na het succes van 2005 is dit samenwerkingsverband er in 2006 ook. Sommige studenten waren na afloop van hun reis zo enthousiast dat ze nu als vrijwillige bemanning in hun schoolvakanties varen.



Over de Eendracht
De stichting Het Zeilend Zeeschip wil “iedereen, in het bijzonder de jeugd, in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de zee en het avontuur van zeezeilen”. Jaarlijks beleven meer dan 6000 personen het avontuur van zeezeilen aan boord van de Eendracht, waarvan bijna 2000 jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 25 jaar. Speciaal voor deze laatste groep neemt de Eendracht deel aan de Tall Ships’ Races; een internationaal zeilevenement dat in 2006 voor de 50e maal georganiseerd wordt. Kijk voor meer informatie op www.eendracht.nl

Last modified: 4 september 2007
Sluiten