Nieuws

Postma wint opnieuw brons

Pieter Jan Postma heeft zaterdag tijdens het olympisch testevenement in Weymouth een bronzen medaille gewonnen. In de medalrace werd hij achtste waardoor zijn Franse trainingsmaat Jonathan Lobert hem in het eindklassement passeerde. Door het brons van de Friese Finnzeiler kwam de totale medaille oogst van de oranjezeilers op vijf te staan.

13:11

14 augustus 2011

De winnaar in de Finn-klasse werd zeilfenomeen Ben Ainslie (GBR), die al zeker was van het goud voor aanvang van de medalrace. Voor Postma is het de tweede maal dit seizoen dat hij tijdens een groot internationaal evenement zich op het podium zeilt. In Hyeres ging hij ook al met brons naar huis. De zeiler, die niet uitkomt voor de Delta Lloyd kernploeg, bevestigt hiermee zijn goede vorm in voorbereiding op de Olympische Spelen en vaart wederom een nominatieresultaat in de uitdagende en competitieve Finn-klasse.

“Op de momenten dat het erom gaat moet je op het podium staan, dat is van belang. Dat lukte in Hyeres en dat lukt ook weer hier op het Olympische testevenement en ik wil tijdens het WK op het podium staan. Dus dat gaat de goede kant op.”

“Twijfels over mijn materiaal heb ik niet meer. Al een jaar voor spelen is dat geen zorg meer. Dat is een heel lekker gevoel en geeft heel veel zelfvertrouwen. Ik moet ervaring opdoen met matchracen en ik moet meer snelheid voor de wind krijgen. Ik moet nog meer een complete zeiler worden.”

“Ik wil zeker in de kernploeg opgenomen worden. Maar wat voor jasje ik ook aan heb, we komen allemaal uit voor Nederland en we doen het als land hier heel erg goed. Dat geeft vertrouwen. Maar we zien wel. Ik heb mezelf aangeleerd te focussen op mijn eigen proces. Ik ga straks met de Fransman weer samen trainen en me voorbereiden op het WK.”

(EvS)

Last modified: 14 augustus 2011
Sluiten