Nieuws

Piraten laten echtpaar Chandler vrij

Het Britse echtpaar Rachel en Paul Chandler is na ruim een jaar vrijgelaten. Somalische piraten ontvoerden de twee van hun zeiljacht in oktober 2009 en vroegen 4,5 miljoen euro losgeld.

17:38

Het echtpaar is vanuit de Somalische hoofdstad Mogadishu naar Kenia gevlogen, waar ze zijn opgevangen op de Britse ambassade. Na hun vrijlating spraken Paul en Rachel hun blijdschap uit in een persconferentie: “We zijn blij dat we nog leven, blij om hier te zijn, kunnen niet wachten tot we onze familie weer zien. We zijn zo blij dat we onder fatsoenlijke, alledaagse mensen zijn.”

 

Rachel (56) en Paul (60) Chandler waren na hun pensioen bezig aan een reis rond de wereld. Ze waren onderweg van de Seychellen naar Tanzania toen ze op 23 oktober 2009 werden overvallen door Somalische piraten. Enkele weken later werd een bedrag van 4,5 miljoen euro losgeld geëist door de piraten.

 

Begin 2010 vroeg het ontvoerde echtpaar in een videoboodschap om hulp. Beiden zijn niet vermogend en hadden niet de financiële middelen om hun eigen losgeld te kunnen betalen. In januari 2010 werd een reddingsactie opgestart door de Britse regering, maar die liep op niets uit. Hoeveel losgeld uiteindelijk is betaald werd niet bekendgemaakt.

Foto’s: AFP

(MvS)

Last modified: 15 november 2010
Sluiten