Nieuws

Pieter Jan Postma pakt leiding op WK

Pieter Jan Postma gaat na vijf races van het wereldkampioenschap zeilen in Perth aan de leiding in de Finn-klasse.

15:33

Woensdag 7 december 2011.

De Fries werd tweemaal tweede en wist de vijfde race zelfs te winnen. “Drie goede wedstrijden, goede strategie, betere snelheid. Ik ben happy. Ik kom goed in mijn ritme. Het was echt heel zwaar. Drie wedstrijden lang, de hele tijd pompen en keihard hangen. Je kunt geen moment verslappen. Maar het voelt goed. De eerste race maakte ik een grote fout, dus ik heb nog steeds een slechte wedstrijd in de lijst. Ben Ainslie en Giles Scott niet. Ik sta op kop in punten, maar het is niet zo dat ik me heel relaxed voel. Ik weet dat ik heel goed moet opletten. Tot en met de medal race kan ik geen enkele fout maken.”

Marit Bouwmeester staat in de Laser Radial vooralsnog derde. “In race drie nam ik teveel risico bij de start; het werkte niet helemaal. Ik probeerde heel hoog te starten maar dat lukte niet. Ik moest weg, overstag en verloor daar. Zo’n start kan alleen als je ‘on top of the game’ bent. Dat was ik niet. Ik ben wel blij dat ik niet een enorm slecht resultaat heb gezeild. Ik kwam ergens van de dertigste plaats in die race. En een slechte wedstrijd maakt me heel kwetsbaar, zeker als Evi van Acker geen slecht resultaten vaart.”

In het klassement staat de Belgische Van Acker er het beste voor, gevolgd door de Ierse Murphy.

In het matchracen wonnen Mandy Mulder, Merel Witteveen en Annemiek Bekkering twee matches, waarvan één van het hoog aangeschreven Engelse team van Lucy MacGregor, en een keer van Kroatië. In totaal heeft het kernploegteam nu zes overwinningen gerealiseerd en twee matches verloren. Het merkenteam van Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien de Koning heeft ook zes gewonnen en twee verloren matches op de lijst staan. Het Franse team van Claire Leroy gaat met zeven gewonnen en één verloren wedstrijd aan de leiding in de poule van de Nederlanders.

In de 470-klasse zijn de gebroeders Costers gestegen naar een 19e plaats in het klassement met een score van 5, 6 en 9. Team Steven staat 31e.

Website met uitslagen: www.perth2011.com/results.

(EvS)

Foto Ocean Images

Last modified: 9 december 2011
Sluiten