Nieuws

Pieter-Jan Postma uit kernploeg

Het Watersportverbond heeft vanmiddag laten weten dat Pieter-Jan Postma niet langer tot de kerploeg behoort. De Finn-zeiler en de bond konden het niet eens worden over de insteek van zijn olympische campagne.

16:43

Volgens een vanmiddag verstuurd persbericht van het Watersportverbond genoot het niet de voorkeur van de bond om te breken met Postma. De 27-jarige Fries zou echter meer verantwoordelijkheden naar zich toe willen trekken dan het Verbond lief is.

Postma, die eerder dit jaar nog werd gepresenteerd als het boegbeeld van de nieuwe kernploeg, stapte in 2005 in de Finn. In het voorjaar van 2007 werd hij derde op de Sofia Cup en tweede tijdens de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. In juni van dat jaar werd hij in de kernploeg opgenomen, destijds door de toenmalige hoofdcoach Jaap Zielhuis.

Op het Wereldkampioenschap in Cascais in 2007 pakte Postma het zilver, met iets meer dan een jaar te gaan voor de Olympische Spelen in China. Postma werkte destijds met kernploegcoach Cees Scheurwater. Scheurwater begeleidde Postma ook op de Olympische Spelen in China, waar de Friese zeiler vijftiende werd.

Na de Spelen in China ging Postma trainen met de Kroatische coach Nenad Vialli. Aan die samenwerking komt eveneens een eind.

(Foto: ANP)

Last modified: 29 juni 2009
Sluiten