Nieuws

Ostar-avond in de Zeilen Jachtclub

In samenwerking met Zeilen brengt de stichting SHORTHANDED.NL de Nederlandse OSTAR zeilers van 2009 bij elkaar in de Zeilen jachtclub op de Hiswa.

16:06

Op donderdagavond 5 maart staat de Hiswa even in het teken van deze zeilers die in mei de moeder van alle solo-zeilraces gaan varen.

Wat begon als een persoonlijk initiatief om kennis uit te wisselen tussen de deelnemers aan de OSTAR werd uiteindelijk een spontane reunie van de OSTAR-ians. Naast de 7 Nederlandse deelnemers aan de OSTAR van 2009 zullen ook veel oud-OSTAR zeilers op de avond aanwezig zijn. Leon Bart (winnaar in zijn klasse, OSTAR ’05), Henk Jukkema (OSTAR ’76/’80/’84, oa met een Waarschip 1010) en Gerard Dijkstra (OSTAR ’72/’76) zullen aanwezig zijn om hun ervaringen te delen met publiek en OSTAR-zeilers in spé.

Henk Bezemer (OSTAR-ian ’92) zal samen met Hennie ten Dam een inleiding houden over de route, de alternatieven, de meteo en de ontberingen die de zeilers te wachten staan. Daarna krijgen de OSTAR-ians de kans over hun project en verwachtingen te vertellen. Tot slot zal Gerard Dijkstra de bijeenkomst afsluiten.

De Nederlandse deelnemers aan de OSTAR van 2009 zijn; Maarten Russchen, Johan Langbroek, Frits Brattinga, Bart Boosman, Jan Kees Lampe, Dick Koopmans en Huib Swets.

De avond begint om 20:00 in de Zeilen Jachtclub op de Hiswa, die op die avond ook te herkennen is aan de rode SHORTHANDED.NL banners.

Last modified: 2 maart 2009
Sluiten