Nieuws

Organisatie tevreden over Sail 2005

Stakende vuilophalers en een ontspoorde trein weerhielden 2,5 miljoen mensen er niet van naar Amsterdam te reizen om daar een blik te werpen op de Tall Ships en de talloze andere vaartuigen die zich aan en op het IJ bevonden. De organisatie kijkt tevreden terug op het maritieme evenement. Op 22 augustus voeren de schepen over het Noordzeekanaal naar IJmuiden om daar zee te kiezen.

16:55

Stakende vuilophalers en een ontspoorde trein weerhielden 2,5 miljoen mensen er niet van naar Amsterdam te reizen om daar een blik te werpen op de Tall Ships en de talloze andere vaartuigen die zich aan en op het IJ bevonden. De organisatie blikt tevreden terug op het maritieme evenement.
Vijf dagen drukte op het water (foto Cees van Dijk).

Een voor een werden afgelopen maandag de vertrekkende schepen door het bestuur van Sail toegesproken vanaf de kop van de Sixhaven. Na de toespraak volgde het saluut protocollair: het nationale volkslied van het passerende schip en een kanonschot.
Onvermoeibaar blijven lachen tegen de honderdduizenden bezoekers (foto Cees van Dijk).
Bemanningen zwaaiden en laatste groeten werden uitgewisseld. De catamaran Beatrix verliet als laatste schip de haven. Nadat nog één keer het Wilhelmus over het IJ klonk was het maritieme evenement voorbij. Over vijf jaar is er weer een Sail. 
Bij de afsluiting zei burgemeester Cohen: “Ik ben trots op Amsterdam en op alle mensen die Sail 2005 tot een succes hebben gemaakt.”

Last modified: 4 september 2007
Sluiten